Græske svine- og kalvekødstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske svine- og kalvekødstacos

Græske svine- og kalvekødstacos

med sprød salat og hjemmerørt tzatziki

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi laver skønne svine- og kalvekødstacos. Vi steger svine- og kalvekød, som hurtigt får en middelhavssmag af vores krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi bygger vores sprøde svine- og kalvekødstacos med snittet salat, rødløg, svine- og kalvekød, tomat og en kølende tzatziki!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløg

2 g

Middelhavsdrøm

4 g

Oksebouillon

8 stk

Små tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Hvidløgsfed

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)634 kcal
Energi (kJ)2651 kJ
Fedt24.8 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat62.6 g
Sukker9.3 g
Protein37.2 g
Salt3.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Hak tomat groft.

Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i en si. 

Steg hakket kød
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet, og krydr med et nip salt. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
3

Bland yoghurt, agurk, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

TIP: Brug mindre hvidløg, hvis ikke alle kan lide smagen.

Varm tortillabrød
4

Pak tortillabrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 5 min, eller varm i 30-60 sek i mikrobølgeovnen.

Krydr hakket kød
5

Tilsæt Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], oksebouillon og et skvæt vand til panden, og steg i 1 min.

Krydr med et stort nip salt og peber.

Server
6

Fyld tortillabrød med snittet kålsalat, kød, tomat og rødløg.

Top med tzatziki.