
Græske svine- og kalvekødstacos
med hvidløgsyoghurt og kalamataoliven
I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi laver skønne svine- og kalvekødstacos. Vi steger svine- og kalvekød og kalamataoliven, som hurtigt får en middelhavssmag af vores krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi bygger vores sprøde svine- og kalvekødstacos med kål, rødløg, svine- og kalvekød, tomat og en kølende hvidløgsyoghurt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
250 g
Hakket svine-/kalvekød
40 g
Kalamataoliven
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Oksebouillon
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Hvidløgsfed
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft, hvis du ikke har en mikrobølgeovn. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Hak tomat groft. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak oliven groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket svine-/kalvekød i 4-5 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Brug mindre hvidløg, hvis ikke alle kan lide smagen.
Pak tortillabrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 5 min, eller varm i 30-60 sek i mikrobølgeovnen.
Tilsæt Middelhavsdrøm, oksebouillon, oliven og et skvæt vand* til panden, og steg i 1 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Server olivenen ved siden af, hvis ikke alle kan lide smagen!
Fyld tortillabrød med snittet salat, kød, tomat og rødløg. Dryp med hvidløgsyoghurt.