Skip to main content
Græsk zucchiniburger

Græsk zucchiniburger

med tzatziki og za'atar-pastinakchips

Tag med på en kulinarisk rundrejserejse til Grækenland med vores Græske zucchiniburger. Denne herlige ret er fuld af vibrerende smage fra souvlaki-krydderi og za'atar, som komplimenterer zucchinifritter-burgeren. Perfekt til en lækker middag ud over det sædvanlige!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sesam
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Gluten, Hvede, Mælk, Æg Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

2 stk

Pastinak

4 g

Za'atar

(Indeholder: Sesam)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

½ stk

Salat

1 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til chips

1 stk

Æg til fritters

1 spsk

Mel til fritters

¼ tsk

Salt til fritters

¼ tsk

Salt til tzatziki

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3178 kJ
Kalorier (kcal)760 kcal
Fedt32.6 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat95.5 g
Sukker26.2 g
Kostfibre14 g
Protein22.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium320.9 mg
Calcium29.6 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Bag pastinakchips
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl pastinak til lange, tynde bånd.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med za'atar, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på.

Forbered zucchinifritters
2

Imens, riv zucchini groft. 

Overfør til en si, krydr med et nip salt, og lad stå i 10 min.

Pres så meget væske ud som muligt.

Hak løg fint.

Bland zucchini, løg, æg, rasp, mel, souvlaki-krydderi, salt og et nip peber i en stor skål.

Lav tzatziki
3

Riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt. 

Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en skål.

Steg zucchinifritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

Varm boller
5

Imens, del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Skær tomat i 1/2 cm tynde skiver.

Server
6

Smør tzatziki på underbollen.

Top med salat, zucchinifritters, tomat og overbolle.

Server med pastinakchips og mayonnaise.