HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræsk Salat
topBanner
Græsk salat

Græsk salat

med kartofler, salatost og hvidløgsyoghurt

I aften laver vi en skøn græsk salat med kartofler, peberfrugter, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper den fantastiske salat med græsk salatost, og cremet hvidløgsyoghurt!

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Små kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 g

Oregano, tørret

1 g

Tørret timian

1 stk

Grøn peberfrugt

1 stk

Rød peberfrugt

½ stk

Rødløg

125 g

Cherrytomater

1 stk

Hjertesalat

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Bredbladet persille

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)518 kcal
Energi (kJ)2169 kJ
Fedt24.98 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat50.28 g
Sukker17.8 g
Protein19.11 g
Salt1.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Del kartofler (uskrællet) på langs. Placer kartofler og hvidløg [1 stk | 1 stk] på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med oregano, timian og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

2

Riv citronskal, og halver citron. Hak resterende hvidløg fint.

3

Bland vand* [2 spsk | 4 spsk], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], hakket hvidløg, citronsaft [1/2 stk, 2P], citronskal [1 tsk | 2 tsk], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en lille skål.

4

Skær peberfrugter i strimler. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Halver cherrytomater. Hak hjertesalat og persille groft. Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

5

Tag bagepladen med kartofler og hvidløg ud af ovnen. Pres hvidløg ud af skrællen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med salt* og peber*. Vend kartofler med citrondressing på bagepladen. Vend kartofler i skålen med salat.

6

Anret græsk salat i skåle. Top med smuldret salatost. Drys med resterende persille. Server med hvidløgsyoghurt.