
Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
2 stk
Tomat
stk
Agurk
75 g
Fraiche
15 ml
Balsamico
500 g
Kartofler
g
Oregano
1 stk
Agurk, piccolo
280 g
Kyllingebryst
1 g
Oregano, tørret
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Skær citron i både.

Fordel kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* og citronsaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Riv hvidløg fint. Riv agurk fint. Pres væske fra i en si. Bland hvidløg, agurk og fraiche [½ pakke, 2 pers.] i en skål. Krydr med salt* og peber*. Skær rødløg i både. Gem et par både (til trin 5).

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Krydr kylling med oregano, et nip salt* og peber*. Steg i 2 min på hver side. Overfør kylling til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade. Bag i ovnen i 10-12 min.

Hak resterende rødløg fint. Skær tomat i tynde skiver. Hak persille groft (gem lidt til anretning). Bland rødløg, tomat, persille, balsamico, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber*.

Anret kylling, kartoffelbåde, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.