Skip to main content
Græsk-inspireret kylling

Græsk-inspireret kylling

med kartofler, tomatsalat & tzatziki

4.2
(203)

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

stk

Agurk

75 g

Fraiche

15 ml

Balsamico

500 g

Kartofler

g

Oregano

1 stk

Agurk, piccolo

280 g

Kyllingebryst

1 g

Oregano, tørret

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrusfrugt

Næringsindhold

Kalorier (kcal)159.6 kcal
Energi (kJ)667.6 kJ
Fedt1.6 g
Mættet fedt0.4 g
Kulhydrat1.4 g
Sukker0.2 g
Kostfibre0.1 g
Protein33.7 g
Salt0.2 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelbåde
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Skær citron i både. 

Bag kartoffelbåde
2

Fordel kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* og citronsaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Bland tzatziki
3

Riv hvidløg fint. Riv agurk fint. Pres væske fra i en si. Bland hvidløg, agurk og fraiche [½ pakke, 2 pers.] i en skål. Krydr med salt* og peber*. Skær rødløg i både. Gem et par både (til trin 5). 

Tilbered kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Krydr kylling med oregano, et nip salt* og peber*. Steg i 2 min på hver side. Overfør kylling til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade. Bag i ovnen i 10-12 min.

Lav tomatsalat
5

Hak resterende rødløg fint. Skær tomat i tynde skiver. Hak persille groft (gem lidt til anretning). Bland rødløg, tomat, persille, balsamico, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret kylling, kartoffelbåde, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.