I humør til en varm salat pakket med aromatiske smage? Vores Grøn linsesalat og gedeostdressing er indbegrebet af grøn og mættende forkælelse, med mynte, koriander og syrlige granatæblekerner, der giver en herlig og frisk pause fra det sædvanlige.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Grønne linser
450 g
Sød kartoffel
4 g
Harissa-krydderi
½ stk
Granatæble
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12.5 g
Honning
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
½ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til linser
½ spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skyl linser under koldt vand i en si.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Hak mynte og koriander groft.
Fordel sød kartoffel og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg og Harissa-krydderi i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt linser, grøntsagsbouillon og salt, og steg i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, bland honning, sennep, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Pisk gedeost, vand og et nip peber sammen til en dressing med en gaffel i en anden lille skål.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Lad grøntsager køle af i 3-4 min, når de er færdigbagte.
Bland grøntsager og honning-sennepsdressing i en stor skål.
Anret linser og salat i skåle.
Top med granatæble, urter og cashewnødder.
Dryp med gedeostdressing.