Skip to main content
Chokoladetoppede pandekager

Chokoladetoppede pandekager

4 portioner | med honningkandiserede nødder

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til 4 personer. I dag laver vi himmelske pandekager toppet med flydende mælkechokolade. Vi kandiserer mandler og valnødder i honning, og drysser over vores lækre pandekager, så de får et sprødt og karamelliseret bid.

Allergener:
Hvede
Æg
Gluten
Mælk
Soja
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pandekagemiks

(Indeholder: Hvede, Æg, Gluten, Mælk Kan indeholde spor af: Havre, Khorasanhvede, Lupin, Soja, Byg, Nøtter, Kamut, Spelt, Rug, Gluten, Sesam, Jordnødder)

100 g

Mælkechokoladeknapper

(Indeholder: Mælk, Soja Kan indeholde spor af: Nøtter, Gluten, Sesam, Jordnødder, Hvede)

40 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Havre, Byg, Spelt, Rug, Gluten, Sesam, Jordnødder, Hvede)

25 g

Honning

40 g

Valnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand til pandekager

2 spsk

Smør til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)6156 kJ
Kalorier (kcal)1471 kcal
Fedt71.8 g
Mættet fedt28.1 g
Kulhydrat165.4 g
Sukker63.2 g
Kostfibre6.2 g
Protein35.2 g
Salt3.6 g

Fremgangsmåde

Steg pandekager
1

Pisk vand og pandekagemiks sammen i en stor skål.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Hæld pandekagedej i stegepanden, pandekagerne skal være 8-10 cm i omkreds. Steg i 1-2 min på hver side, indtil let brunet og gennemtilberedt.

Gentag med resterende dej.

TIP: Tilføj mere smør til stegepanden ved behov. - Hold pandekagerne varme ved at stille dem i ovnen på 100°C/80°C (varmluft) indtil de skal serveres.

Kandiser nødder
2

Imens, hak mandler og valnødder groft.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg nødder, honning og et nip salt i 3-4 min, eller indtil boblende og nødder kandiserede.

Overfør til et stykke bagepapir, og spred jævnt ud. Lad køle helt af.

TIP: Ved at afkøle bliver nødderne sprøde.

Smelt chokolade
3

Kom chokoladeknapper i en mellemstor skål, og varm i mikroovnen i 20 sek, og rør rundt. 

Fortsæt indtil chokoladeknapper er smeltede.

TIP: Har du ikke en mikroovn, kan du smelte chokoladen i vandbad.

Server
4

Anret pandekager på tallerkener, dryp med smeltet chokolade, og drys med kandiserede nødder.