topBanner
Dhal

Dhal

med aubergine & ristede cashewnødder

I aften laver vi en super lækker gryderet, dhal med røde og grønne linser. Spændende tilbehør er aubergine, sprøde korianderchips og ristede cashewnødder.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sellerinødderglutenmælksennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Røde linser

(Kan indeholdeKan indeholde spor af gluten)

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Aubergine

1 stk

Ingefær

4 g

Spidskommen, stødt

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Rødløg

1 pose

Koriander

4 g

Goan xacuti

20 g

Cashewnødder

(Indeholdernødder)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholdergluten)

150 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholdersennep)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

450 ml

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3231 kJ
Kalorier (kcal)772 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat96 g
Sukker13 g
Protein41 g
Salt4 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skær aubergine i 3 cm store stykker. Vend med en smule olivenolie* og spidskommen, og krydr med et stort nip salt*.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20-25 min.

2

Bring en elkedel eller gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skræl, og hak ingefær fint.

Hak rødløg fint.

Hak koriander groft.

Skyl røde og grønne linser under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en gryde på middel varme.

Rist cashewnødder i 2-3 min. Overfør til en skål.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middel varme. Steg rødløg i 5 min.

Tilsæt ingefær, hvidløg, karrypasta og goan xacuti, og steg i 3 min.

TIP: Hold godt øje med cashewnødderne, så de ikke bliver brændt.

4

Tilsæt røde og grønne linser, grøntsagsbouillon og kogende vand*. Lad simre i 15-20 min.

Rør halvdelen af yoghurt i, og lad simre i 3-5 min.

5

Bland olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] og halvdelen af koriander med et nip salt* og peber* i en skål.

Skær tortillabrød i 3 cm brede strimler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie, og bag i ovnen i 6-8 min.

Tilsæt halvdelen af den resterende koriander til dhalen, og krydr med salt* og peber*.

6

Anret dhal i dybe tallerkener.

Top med aubergine, cashewnødder, resterende yoghurt og koriander.

Server med korianderchips.