Skip to main content
Dhal

Dhal

med aubergine & ristede cashewnødder

4.0
(334)

I aften laver vi en super lækker gryderet, dhal med røde og grønne linser. Spændende tilbehør er aubergine, sprøde korianderchips og ristede cashewnødder.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Røde linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Aubergine

1 stk

Ingefær

4 g

Bouillon

1 stk

Løg

1 pose

Koriander

4 g

Goan Xacuti

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Cashewnødder

4 g

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)897 kcal
Energi (kJ)3753 kJ
Fedt24 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat114.7 g
Sukker8.1 g
Kostfibre20.5 g
Protein45 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær aubergine i 3 cm store stykker. Vend med en smule olivenolie* og spidskommen, og krydr med et stort nip salt*. Fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20-25 min.

Forbered grøntsager
2

Bring en elkedel eller gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl, og hak ingefær fint. Hak rødløg fint. Hak koriander groft. Skyl røde og grønne linser under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm en gryde på middel varme. Rist cashewnødder i 2-3 min. Overfør til en skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middel varme. Steg rødløg i 5 min. Tilsæt ingefær, hvidløg, karrypasta og goan xacuti, og steg i 3 min. TIP: Hold godt øje med cashewnødderne, så de ikke bliver brændt.

Kog dhal
4

Tilsæt røde og grønne linser, grøntsagsbouillon og kogende vand*. Lad simre i 15-20 min. Rør halvdelen af yoghurt i, og lad simre i 3-5 min.

Bag korianderchips
5

Bland olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] og halvdelen af koriander med et nip salt* og peber* i en skål. Skær tortillabrød i 3 cm brede strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie, og bag i ovnen i 6-8 min. Tilsæt halvdelen af den resterende koriander til dhalen, og krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener. Top med aubergine, cashewnødder, resterende yoghurt og koriander. Server med korianderchips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image