HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDhal
topBanner
Dhal

Dhal

med aubergine & ristede cashewnødder

I aften laver vi en super lækker gryderet, dhal med røde og grønne linser. Spændende tilbehør er aubergine, sprøde korianderchips og ristede cashewnødder.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sellerimælkglutensennepnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Røde linser

(Kan indeholdeKan indeholde spor af gluten)

1 pakke

Grønne linser

4 g

Aubergine

4 g

Ingefær

150 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

2 stk

Rødløg

20 g

Koriander

20 g

Goan xacuti

4 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

4.5 dl

Tortillabrød

(Indeholdergluten)

Gul karrypasta

(Indeholdersennep)

Hvidløgsfed

Cashewnødder

(Indeholdernødder)

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)896.9999 kcal
Energi (kJ)3753.0479 kJ
Fedt23.996 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat114.729 g
Sukker8.1 g
Protein44.96 g
Salt4.3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær aubergine i 3 cm store stykker. Vend med en smule olivenolie* og spidskommen, og krydr med et stort nip salt*. Fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20-25 min.

2

Bring en elkedel eller gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl, og hak ingefær fint. Hak rødløg fint. Hak koriander groft. Skyl røde og grønne linser under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en gryde på middel varme. Rist cashewnødder i 2-3 min. Overfør til en skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middel varme. Steg rødløg i 5 min. Tilsæt ingefær, hvidløg, karrypasta og goan xacuti, og steg i 3 min. TIP: Hold godt øje med cashewnødderne, så de ikke bliver brændt.

4

Tilsæt røde og grønne linser, grøntsagsbouillon og kogende vand*. Lad simre i 15-20 min. Rør halvdelen af yoghurt i, og lad simre i 3-5 min.

5

Bland olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] og halvdelen af koriander med et nip salt* og peber* i en skål. Skær tortillabrød i 3 cm brede strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie, og bag i ovnen i 6-8 min. Tilsæt halvdelen af den resterende koriander til dhalen, og krydr med salt* og peber*.

6

Anret dhal i dybe tallerkener. Top med aubergine, cashewnødder, resterende yoghurt og koriander. Server med korianderchips.