I aften laver vi en super lækker gryderet, dhal med røde og grønne linser. Spændende tilbehør er aubergine, sprøde korianderchips og ristede cashewnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Goan xacuti
1 pakke
Koriander
150 g
Grønne linser
20 g
Yoghurt
(Indeholdermælk)4 g
Gul karrypasta
(Indeholdersennep)2 stk
Spidskommen, stødt
4 g
Tortillabrød
(Indeholdergluten)20 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)100 g
Cashewnødder
(Indeholdernødder)4.5 dl
Røde linser
(Kan indeholdegluten)Aubergine
Rødløg
Hvidløgsfed
Ingefær
Vand*
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær aubergine i 3 cm store stykker. Vend med en smule olivenolie* og spidskommen, og krydr med et stort nip salt*. Fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20-25 min.
Bring en elkedel eller gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl, og hak ingefær fint. Hak rødløg fint. Hak koriander groft. Skyl røde og grønne linser under koldt vand* i en si.
Opvarm en gryde på middel varme. Rist cashewnødder i 2-3 min. Overfør til en skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middel varme. Steg rødløg i 5 min. Tilsæt ingefær, hvidløg, karrypasta og goan xacuti, og steg i 3 min. TIP: Hold godt øje med cashewnødderne, så de ikke bliver brændt.
Tilsæt røde og grønne linser, grøntsagsbouillon og kogende vand*. Lad simre i 15-20 min. Rør halvdelen af yoghurt i, og lad simre i 3-5 min.
Bland olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] og halvdelen af koriander med et nip salt* og peber* i en skål. Skær tortillabrød i 3 cm brede strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie, og bag i ovnen i 6-8 min. Tilsæt halvdelen af den resterende koriander til dhalen, og krydr med salt* og peber*.
Anret dhal i dybe tallerkener. Top med aubergine, cashewnødder, resterende yoghurt og koriander. Server med korianderchips.