topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dhal

Dhal

med aubergine & ristede cashewnødder

I aften laver vi en super lækker gryderet, dhal med røde og grønne linser. Spændende tilbehør er aubergine, sprøde korianderchips og ristede cashewnødder.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Aubergine

1 stk

Ingefær

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Rødløg

1 pose

Koriander

4 g

Goan Xacuti

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Cashewnødder

4 g

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4.5 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)897 kcal
Energi (kJ)3753 kJ
Fedt24 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat114.73 g
Sukker8.1 g
Protein44.96 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær aubergine i 3 cm store stykker. Vend med en smule olivenolie* og spidskommen, og krydr med et stort nip salt*. Fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20-25 min.

Forbered grøntsager
2

Bring en elkedel eller gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Skræl, og hak ingefær fint. Hak rødløg fint. Hak koriander groft. Skyl røde og grønne linser under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm en gryde på middel varme. Rist cashewnødder i 2-3 min. Overfør til en skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middel varme. Steg rødløg i 5 min. Tilsæt ingefær, hvidløg, karrypasta og goan xacuti, og steg i 3 min. TIP: Hold godt øje med cashewnødderne, så de ikke bliver brændt.

Kog dhal
4

Tilsæt røde og grønne linser, grøntsagsbouillon og kogende vand*. Lad simre i 15-20 min. Rør halvdelen af yoghurt i, og lad simre i 3-5 min.

Bag korianderchips
5

Bland olivenolie* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] og halvdelen af koriander med et nip salt* og peber* i en skål. Skær tortillabrød i 3 cm brede strimler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Smør med korianderolie, og bag i ovnen i 6-8 min. Tilsæt halvdelen af den resterende koriander til dhalen, og krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener. Top med aubergine, cashewnødder, resterende yoghurt og koriander. Server med korianderchips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image