Skip to main content
Crunchy kyllingesalat

Crunchy kyllingesalat

med hvidløgsris og asiatisk mayonnaise

Denne måde at servere kylling er alt andet end klassisk. Kyllingen bliver mør, og perfekt krydret af den lækre marinade. Hvidløgsris med sprøde grøntsager og cremet asiatisk mayonnaise passer perfekt til.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Jordnødder
Soja
Hvede
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Mynte

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til marinade

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3311 kJ
Kalorier (kcal)791 kcal
Fedt33.3 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat76.4 g
Sukker6 g
Kostfibre4.5 g
Protein44.4 g
Kolesterol0.3 mg
Salt3.6 g
Potassium120.3 mg
Calcium26.4 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Mariner kylling
2

Imens, hak peanuts fint.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt.

Bland peanuts, Hvide Løjer & Urter, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Vend kylling i skålen.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt kylling og marinade, og steg i 1-2 min på hver side.

Tilsæt løg, og steg videre i 4 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og løgene er bløde.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Hak agurk fint.

Hak mynte fint.

Bland rissalat
5

Vend spidskål med salt, ris og agurk i en skål.

Server
6

Anret rissalat og kylling i dybe tallerkener.

Dryp med asiatisk mayonnaise.

Top med mynte.