Risotto er en fantastisk ret som kan laves med mange spændende ting. Aftenens skønne variant indeholder løg, hvidløg, timian, hvidvinseddike, ost, smør, chorizo, cherrytomater og græskarkerner. Et ekstra twist får risotton af vores skønne krydderiblanding som vi kalder Hello Sunrise, og så serverer vi frisk rucola til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
180 g
Chorizo, ternet
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
8 g
Kyllingebouillon
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
2 stk
Hvidløgsfed
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Løg
1 pose
Timian
1 spsk
Smør til stegning
6 dl
Vand til risotto
½ tsk
Salt til risotto
¼ tsk
Salt til tomat
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
1 spsk
Smør til risotto
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Pluk timian.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hvidløg i 1-2 min, indtil bløde. Tilsæt ris, timian og Hello Sunrise, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt hvidvinseddike, og steg videre i 1 min, eller indtil fordampet.
Tilsæt vand, kyllingebouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Imens, skær chorizo i 1 cm tern.
Fordel chorizo i en side af en bageplade med bagepapir.
Fordel cherrytomater i den anden side. Top cherrytomater med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min.
Skyl rucola.
Bland rucola, salt og olivenolie i en mellemstor skål.
Fordel græskarkerner i et hjørne af bagepladen i ovnen, når der er 5 min tilbage.
Tag panden af varmen, når risottoen er færdigkogt.Tilsæt finrevet ost og smør, og krydr med et stort nip salt og et nip peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med chorizo, cherrytomater og græskarkerner.
Server med rucola.