
Citronbagt torsk
med blød pastinakmos og cremet dildsauce
Ugens fiskeret byder på masser af lækre ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet dildsauce med fløde, hvidløg og bouillon. Torsken bages i ovnen med et tæppe af citronskal. Vi serverer fisk og sauce med pastinakmos, og marineret fennikel og æble.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Pastinak
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron, økologisk
½ stk
Fennikel
1 stk
Æble
1 pose
Dild
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Mælk (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartoffel, pastinak og hvidløg [1 stk | 2 stk] i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel, og stil til side med låg på.

Riv citronskal, og skær citron i både. Skær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Skær æble i tynde, halve skiver. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft, et nip citronskal, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt* og peber* i en mellemstor skål. Tilsæt fennikel og æble, og vend sammen.

Placer fisk på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, drys med resterende citronskal, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag øverst i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Pres eller hak resterende hvidløg fint. Hak dild groft.

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt grøntsagsbouillon og madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Tilsæt halvdelen af dild, og rør rundt.

Anret pastinakmos og fisk på tallerkener. Øs dildsauce over. Top med fennikel og æble. Drys med resterende dild.