
Er I blevet trætte af klassikeren spaghetti med kødsauce? Så vil vi gerne hjælpe med et spændende alternativ. I aften laver vi en fantastisk tomatsauce med peberfrugt, hvidløg, chili, spinat, fløde, ost og cajunkrydderier. Vi blander spaghetti i saucen, og topper med sprødstegt chorizo, rosmarin-pangrattato og revet ost.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)
200 g
Chorizo-pølse
½ stk
Rosmarin
12.5 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
½ dåse
Tomatpuré
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
½ g
Chiliflager
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Imens, hak rosmarin [1/2 stilk, 2P] groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rosmarin i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt panko [1/2 pose, 2P] og steg videre i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en lille skål.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak chorizo fint på et andet skærebræt.

Opvarm en smule olivenolie i en samme stegepande på middelhøj varme.
Steg chorizo i 8-10 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, Ay Cajun-ba, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med chorizo, rosmarin-pangrattato og resterende finrevet ost.