Med rejer er du aldrig ude på dybt vand. I dette mesterværk lader vi dem danse rundt i den varme pande for at få en gylden skorpe, syrlig tone af lime og et ordentligt svirp af den stikkende chili. Serveres med sprøde kartoffelbåde, forfriskende mangosalat og cremet mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
stk
Agurk
150 g
Spidskål, skåret
1 pose
Koriander
1 stk
Rød chili
1 stk
Gulerod
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
500 g
Kartofler
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk, piccolo
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
½ stk
Mango
½ stk
Lime
10 g
Sesamfrø
1 stk
Æg
½ tsk
Salt
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tykke både. Fordel kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir, og drys med sesamfrø. Dryp med olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag øverst i ovnen i 25-30 min.
Riv limeskal, og skær lime i både. Hak koriander groft. Fjern kerner fra chili, og hak fint. Skræl, og skær mango i 1 cm tern. Riv gulerod (uskrællet). Skær agurk i stave.
Bland panko, limeskal, salt* og chili (stærk!) i en skål. Pisk æg* i en anden skål. Vend rejer i æg* og derefter i panko.
Hæld olie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme. Friter rejer i 2-3 min på hver side, eller indtil de er gyldne.
Bland en smule limesaft, olivenolie*, salt* og peber* i en stor skål. Tilsæt spidskål, mango, agurk, gulerod og 1/2 koriander.
Anret kartoffelbåde, mangosalat og rejer på tallerkener. Top med resterende koriander, og server med mayonnaise.