topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med sprøde tortillachips og srirachadressing

En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater, rødløg og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, mild mozzarella, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.

Tags:
Hurtig
Stærk
One Pot
Let at lave
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Oksebouillon

1 pakke

Sorte bønner

250 g

Hakket oksekød

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

½ stk

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)796 kcal
Energi (kJ)3332 kJ
Fedt41.42 g
Mættet fedt14.1 g
Kulhydrat58.78 g
Sukker17 g
Protein47.45 g
Salt7.6 g

Redskaber

Stor gryde

Fremgangsmåde

Forbered jalapeño
1

Skær halvdelen af jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynde skiver, og hak resten fint. Skyl sorte bønner under koldt vand* i en si. TIP: Fjern kernerne først, hvis du foretrækker retten mindre stærk.

Steg hakket oksekød
2

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. Tilsæt hakket oksekød, Tex-Mex, salt* og peber*, og steg i 5-7 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Lav chili
3

Tilsæt hakkede tomater, hakket jalapeño, sorte bønner, oksebouillon, vand* [1/2 dl I 1 dl] og et nip salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Spring jalapeñoen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lad simre
4

Lad simre i 8-10 min, eller indtil tyknet. Tag gryden af varmen, og smag til med salt* og peber*.

Bland srirachadressing
5

Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og sriracha efter smag i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret chili i skåle. Top med revet mozzarella, resterende jalapeño og en klat srirachadressing. Server med tortillachips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image