En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater, rødløg og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, mild mozzarella, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
1 pakke
Sorte bønner
250 g
Hakket oksekød
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder: Mælk)
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
1 pose
Koriander
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
½ dl
Vand (trin 3)
Skær halvdelen af jalapeño i tynde skiver, og hak resten fint. Skyl sorte bønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Tilsæt hakket oksekød, Tex-Mex og et nip salt* og peber*, og steg under omrøring i 5-7 min, eller indtil gylden og gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hakkede tomater, hakket jalapeño, sorte bønner, oksebouillon, vand* [1/2 dl I 1 dl] og et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min. Tag gryden af varmen, og smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad jalapeñoen, hvis ikke alle er til stærk mad.
Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og sriracha efter smag i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Hak koriander fint.
Anret chili i skåle. Top med srirachadressing, revet mozzarella, koriander og resterende jalapeño. Server med tortillachips.