HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Con Carne
topBanner
Chili con carne

Chili con carne

med hakket oksekød, bønner, tortillachips og srirachadressing

En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater, rødløg og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, mild mozzarella, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.

Tags:One PotStærkHurtigLet at lave
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Oksebouillon

1 pakke

Sorte bønner

250 g

Hakket oksekød

50 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

75 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

1 stk

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

75 g

Jalapeño

1 pose

Tortillachips

10 g

Koriander

5 g

Sriracha

½ dl

Tex-Mex

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2944.1763 kJ
Kalorier (kcal)703.675 kcal
Fedt40.9465 g
Mættet fedt17.6 g
Kulhydrat42.719 g
Sukker4.3 g
Protein43.4665 g
Salt5.1 g
arrow down iconarrow down icon
Stor gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skær halvdelen af jalapeño i tynde skiver, og hak resten fint. Skyl sorte bønner under koldt vand* i en si.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Tilsæt hakket oksekød, Tex-Mex og et nip salt* og peber*, og steg under omrøring i 5-7 min, eller indtil gylden og gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

3

Tilsæt hakkede tomater, hakket jalapeño, sorte bønner, oksebouillon, vand* [1/2 dl I 1 dl] og et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min. Tag gryden af varmen, og smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad jalapeñoen, hvis ikke alle er til stærk mad.

4

Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og sriracha efter smag i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

5

Hak koriander fint.

6

Anret chili i skåle. Top med srirachadressing, revet mozzarella, koriander og resterende jalapeño. Server med tortillachips.