topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med hakket oksekød, bønner, tortillachips og srirachadressing

En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater, rødløg og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, mild mozzarella, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.

Tags:
Hurtig
Stærk
One Pot
Let at lave
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Oksebouillon

1 pakke

Sorte bønner

250 g

Hakket oksekød

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 pose

Koriander

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)704 kcal
Energi (kJ)2944 kJ
Fedt40.95 g
Mættet fedt17.6 g
Kulhydrat42.72 g
Sukker4.3 g
Protein43.47 g
Salt5.1 g

Redskaber

Stor gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Skær halvdelen af jalapeño i tynde skiver, og hak resten fint. Skyl sorte bønner under koldt vand* i en si.

Steg hakket oksekød
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middelhøj varme. Tilsæt hakket oksekød, Tex-Mex og et nip salt* og peber*, og steg under omrøring i 5-7 min, eller indtil gylden og gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Kog chili
3

Tilsæt hakkede tomater, hakket jalapeño, sorte bønner, oksebouillon, vand* [1/2 dl I 1 dl] og et nip salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min. Tag gryden af varmen, og smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad jalapeñoen, hvis ikke alle er til stærk mad.

Bland srirachadressing
4

Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og sriracha efter smag i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Hak koriander
5

Hak koriander fint.

Server
6

Anret chili i skåle. Top med srirachadressing, revet mozzarella, koriander og resterende jalapeño. Server med tortillachips.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image