
Forny hverdagsklassikerne, og forkæl familien med en lækker butterdejstærte! Vi fylder et ildfast fad med en sauce af hakket oksekød, grøntsager og tomatpuré, og ovenpå kommer vi et forførende lag butterdej, som bliver sprødt og gyldent, når tærten bages i ovnen. Vi sørger for at ingen går sultne fra bordet, for hertil serverer vi kartoffelmos og grønne bønner!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Gulerod
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
1 stk
Løg
4 g
Bouillon
1 stk
Hvidløgsfed
112.5 g
Butterdej
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
75 g
Grønne bønner
35 g
Tomatpuré
500 g
Kartofler
225 g
Hakket oksekød
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Mel til sauce
1 dl
Vand til sauce
½ spsk
Smør til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Imens, hak gulerod (uskrællet) og hvidløg fint.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød, gulerod og løg med salt i 5-6 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt Mamas Favorit, hvidløg, hvedemel og tomatpuré til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt oksekødsbouillon og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Overfør sauce til et ildfast fad.
Top med butterdej, og pres enten siderne ned langs fadets kanter, eller lad blot butterdej dække saucen.
Skær et lille hul i midten af butterdej, så damp kan slippe ud.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gyldenbrun.

Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skær ender af grønne bønner, og kog i 5-6 min, eller indtil møre.
Hæld vand fra, og vend bønner med smør og et nip salt i gryden.

Lad tærte køle af i 5 min før servering.
Anret tærte på tallerkener, og server med grønne bønner og kartoffelmos.