Skip to main content
Oksekødstærte med sprødt butterdejslåg
Oksekødstærte med sprødt butterdejslåg

Oksekødstærte med sprødt butterdejslåg

med kartoffelmos og grønne bønner

Forny hverdagsklassikerne, og forkæl familien med en lækker butterdejstærte! Vi fylder et ildfast fad med en sauce af hakket oksekød, grøntsager og tomatpuré, og ovenpå kommer vi et forførende lag butterdej, som bliver sprødt og gyldent, når tærten bages i ovnen. Vi sørger for at ingen går sultne fra bordet, for hertil serverer vi kartoffelmos og grønne bønner!

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Æg
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

1 stk

Løg

4 g

Oksebouillon

1 stk

Hvidløgsfed

112.5 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

75 g

Grønne bønner

35 g

Tomatpuré

500 g

Bagekartoffel

225 g

Hakket oksekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Mel til sauce

1 dl

Vand til sauce

½ spsk

Smør til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3346 kJ
Kalorier (kcal)800 kcal
Fedt38.8 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat80.7 g
Sukker14.1 g
Kostfibre8.8 g
Protein34.5 g
Salt4.9 g
Potassium491.1 mg
Calcium43.1 mg
Iron2.9 mg

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Steg oksekød
2

Imens, hak gulerod (uskrællet) og hvidløg fint.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød, gulerod og løg med salt i 5-6 min, eller indtil brunet. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
3

Tilsæt Mamas Favorit, hvidløg, hvedemel og tomatpuré til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt oksekødsbouillon og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Top med butterdej
4

Overfør sauce til et ildfast fad.

Top med butterdej, og pres enten siderne ned langs fadets kanter, eller lad blot butterdej dække saucen.

Skær et lille hul i midten af butterdej, så damp kan slippe ud.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gyldenbrun.

Kog grønne bønner
5

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Skær ender af grønne bønner, og kog i 5-6 min, eller indtil møre. 

Hæld vand fra, og vend bønner med smør og et nip salt i gryden.

Server
6

Lad tærte køle af i 5 min før servering.

Anret tærte på tallerkener, og server med grønne bønner og kartoffelmos.