Lyst til mexicanske smage? Vores bagte kartofler toppet med Tex-Mex-oksekød og ost vil give dig en fiesta af smagsindtryk, fyldt med aromatiske krydderier og friske, farverige ingredienser.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Gulerod
5 g
Tex-Mex
2 stk
Hvidløgsfed
225 g
Hakket oksekød
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Tomat
60 g
Blandet salat
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet) i kvarte, og prik huller med en gaffel.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Brug flere bageplader, hvis der ikke er plads.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skyl salat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak tomat groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg hakket oksekød med salt og Tex-Mex i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Tilsæt tomatpuré, halvdelen af hvidløg, tomat, vand, salt, sukker og smør, og steg i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Bland fraiche, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland salat, gulerod, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål lige inden servering.
Anret kartofler og salat på tallerkener.
Top kartofler med sauce og gouda.
Dryp med hvidløgsfraiche.