Skip to main content
Bønnegryde

Bønnegryde

med bulgur, tomatsalat og chimichurri

Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver jer en vidunderlig alt-i-en ret, serveret i dybe skåle. Vi starter med bulgur, som får ekstra god smag ved at blive kogt sammen med bouillon. Når bulgur koger, steger vi Tex-Mex bønner og blander en frisk salat med avocado og cherrytomater. Vi topper lækkerierne med en hjemmelavet chimichurrisauce og smuldret græsk salatost.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Sorte bønner

170 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Avocado

100 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Lime, økologisk

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

1 pose

Koriander

8 g

Grøntsagsbouillon

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Panamad

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 3)

8 dl

Vand (trin 1)

efter behov

Sukker (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)903.4 kcal
Energi (kJ)3779.7 kJ
Fedt39.6 g
Mættet fedt13.5 g
Kulhydrat86 g
Sukker14.9 g
Kostfibre31.8 g
Protein32.8 g
Salt5.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

Forbered grøntsager
2

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Hak rødløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Halver cherrytomater. Hak persille og koriander fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær lime i både.

Steg bønner
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, rødløg, Tex-Mex, Panamad, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], vand* [2 spsk I 4 spsk], salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] og halvdelen af hvidløg, og steg i 3-4 min. Smag til med peber*.

Lav chimichurrisauce
4

Bland limesaft [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], resterende hvidløg og halvdelen af persille i en lille skål. Smag til med sukker*, salt* og peber*.

Bland salat
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Bland avocado, cherrytomater, peberfrugt, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Vend resterende persille i gryden med færdigkogt bulgur. Tilsæt en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og rør rundt.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med bønner og tomatsalat. Drys med smuldret salatost. Dryp med chimichurrisauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image