HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBønnegryde
topBanner
Bønnegryde

Bønnegryde

med bulgur, tomatsalat og chimichurri

Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver jer en vidunderlig alt-i-en ret, serveret i dybe skåle. Vi starter med bulgur, som får ekstra god smag ved at blive kogt sammen med bouillon. Når bulgur koger, steger vi Tex-Mex bønner og blander en frisk salat med avocado og cherrytomater. Vi topper lækkerierne med en hjemmelavet chimichurrisauce og smuldret græsk salatost.

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:glutenmælkselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Sorte bønner

170 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

1 stk

Avocado

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Lime, økologisk

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød peberfrugt

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rødløg

1 pose

Koriander

8 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Panamad

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie* (trin 4)

¼ tsk

Salt* (trin 3)

2 spsk

Vand* (trin 3)

8 dl

Vand* (trin 1)

efter behov

Sukker* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3779.6577 kJ
Kalorier (kcal)903.3599 kcal
Fedt39.6032 g
Mættet fedt13.5 g
Kulhydrat85.9716 g
Sukker14.9 g
Protein32.8268 g
Salt5.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

2

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Hak rødløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Halver cherrytomater. Hak persille og koriander fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær lime i både.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, rødløg, Tex-Mex, Panamad, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], vand* [2 spsk I 4 spsk], salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] og halvdelen af hvidløg, og steg i 3-4 min. Smag til med peber*.

4

Bland limesaft [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], resterende hvidløg og halvdelen af persille i en lille skål. Smag til med sukker*, salt* og peber*.

5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Bland avocado, cherrytomater, peberfrugt, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Vend resterende persille i gryden med færdigkogt bulgur. Tilsæt en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og rør rundt.

6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med bønner og tomatsalat. Drys med smuldret salatost. Dryp med chimichurrisauce.