Linser indeholder fantastisk meget protein og findes i mange farver, for eksempel røde, grønne, gule og brune. I vores farverige bowl steger vi grønne linser med zucchini, og topper med bagt græskar og rødbede. Vi giver vores bowl friskhed i form af salat, dild og en lækker græsk ostedressing. Top med græskarkerner for lidt ekstra knas og sprødhed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødbede
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Dild
390 g
Grønne linser
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
50 g
Græsk ost
4 g
Jorden Rundt
10 g
Græskarkerner
60 g
Blandet salat
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl butternutsquash og rødbede.
Del butternutsquash på midten, skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Skær rødbede i 1 cm skiver.
Hæld væde fra linser.
Fordel butternutsquash og rødbede på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre og gyldne.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær zucchini i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og linser med Jorden Rundt og et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil møre.
Bland salatost og vand indtil det får en dressinglignende tekstur i en mellemstor skål.
Skyl salat.
Halver citron.
Bland salat, olivenolie, et stort skvæt citronsaft, salt og et nip peber i en stor skål.
Anret linser, grøntsager og salat i skåle.
Top med dressing, græskarkerner og dild.