Skip to main content
BBQ-marineret kylling
BBQ-marineret kylling

BBQ-marineret kylling

med peberfrugtris og gulerod-persillesalat

Ris, kylling og salat. Det har du sikkert spist mange gange. Aftenens opskrift frister dog med spændende twist, som opgraderer den klassiske trio. Vi mariner kylling i BBQ-sauce, soyasauce og cajunkrydderier, og bager den til perfektion. Aftenens ris koger vi med løg, peberfrugt, kyllingebouillon og vores egen krydderiblanding Mamas favorit, og vores farverige salat indeholder gulerod og persille.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Comfort Food
Allergener:
Æg
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

150 g

Langkornede hvide ris

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

4 g

Kyllingebouillon

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sulfitter, Sennep)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

2 stk

Gulerod

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3420 kJ
Kalorier (kcal)817 kcal
Fedt26.8 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat96 g
Sukker25.4 g
Protein44.8 g
Salt6.1 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Hak løg fint.

Lav peberfrugtris
2

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg løg, peberfrugt og Mamas Favorit i 3-4 min.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Mariner kylling
3

Læg en flad hånd oven på kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv.

Bland BBQ-sauce, sojasauce og Ay Cajun-ba i en stor skål.

Vend kylling i skålen.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Bag kylling
4

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav gulerod-persillesalat
5

Hak persille fint.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Bland gulerod, olivenolie, halvdelen af persille og et nip salt i en mellemstor skål.

Server
6

Anret kylling, peberfrugtris, gulerod-persillesalat og aioli på tallerkener.

Drys med resterende persille.