Ris, kylling og salat. Det har du sikkert spist mange gange. Aftenens opskrift frister dog med spændende twist, som opgraderer den klassiske trio. Vi mariner kylling i BBQ-sauce, soyasauce og cajunkrydderier, og bager den til perfektion. Aftenens ris koger vi med løg, peberfrugt, kyllingebouillon og vores egen krydderiblanding Mamas favorit, og vores farverige salat indeholder gulerod og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
150 g
Langkornede hvide ris
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
4 g
Kyllingebouillon
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder: Sulfitter, Sennep)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Gulerod
1 stk
Bredbladet persille
1 spsk
Smør til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Hak løg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg løg, peberfrugt og Mamas Favorit i 3-4 min.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Læg en flad hånd oven på kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv.
Bland BBQ-sauce, sojasauce og Ay Cajun-ba i en stor skål.
Vend kylling i skålen.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak persille fint.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Bland gulerod, olivenolie, halvdelen af persille og et nip salt i en mellemstor skål.
Anret kylling, peberfrugtris, gulerod-persillesalat og aioli på tallerkener.
Drys med resterende persille.