Skip to main content
BBQ-marineret kylling

BBQ-marineret kylling

med krydret forårsløgsris og persilleyoghurt

4.1
(74)

I aften byder vi på en fantastisk ret, med masser af smage og farver. Aftenens skønne opskrift indeholder perfekt stegt bbq-marineret kylling, luftige ris med forårsløg, peberfrugt og lime og en cremet, grøn persilleyoghurt.

Tags:
Nem
Under 650 kcal
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

½ stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

½ stk

Citrusfrugt

1 pose

Bredbladet persille

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)630 kcal
Energi (kJ)2635 kJ
Fedt12.6 g
Mættet fedt4.2 g
Kulhydrat78.8 g
Sukker15.6 g
Kostfibre6.6 g
Protein45.8 g
Salt3.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Steg grøntsager
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. 

Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod, rødløg, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 1-2 min, eller indtil let bløde og velduftende. 

Kog ris
2

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag kylling
3

Imens, krydr kylling med et nip salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Brun kylling i 2 min på hver side.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav persilleyoghurt
4

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern. 

Hak persille fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland yoghurt, persille og et nip salt i en lille skål. 

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Lav forårsløgsris
5

Bland færdig ris med peberfrugt, det hvide forårsløg og et skvæt limesaft i gryden.

Smag til med salt og peber.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kylling. 

Drys med det grønne forårsløg. 

Dryp med persilleyoghurt.