Skip to main content
BBQ-krydret kyllingebowl

BBQ-krydret kyllingebowl

med hvidløgsris og syrlig limedresing

4.2
(17)

En skøn Tex-Mex klassiker, der går rent ind hos alle i familien. Prøv vores version med hvidløgsris og majs, hvis sødme komplementerer den kryddermarinerede kylling vidunderligt. Stiger varmen i munden for meget, kommer retten med en forfriskende limedressing til at slukke ildebranden med. Server den rygende varme bowl med limebåde.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Lime

150 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

150 g

Basmatiris

1 stk

Majs

½ stk

Rødløg

1 stk

Peberfrugt

5 g

Tex-Mex

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)2963 kJ
Kalorier (kcal)708 kcal
Fedt18.4 g
Mættet fedt9.3 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker16.5 g
Kostfibre5.2 g
Protein47.4 g
Salt4.8 g
Calcium9 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Hæld væde fra majs.

Skær rødløg i 2 cm både.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Pres eller hak hvidløg fint.

Kog hvidløgsris
2

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag grøntsager
3

Fordel peberfrugt og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bløde.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg kylling
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og Tex-Mex i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg majs
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, indtil let brunet.

Imens, skær lime i både.

Hak koriander groft.

Bland fraiche, Ay Cajun-ba, et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret hvidløgsris, kylling, grøntsager og majs i dybe tallerkener.

Dryp med limedressing, og drys med koriander.

Server med resterende limebåde.