BBQ-krydret kyllingebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-krydret kyllingebowl

BBQ-krydret kyllingebowl

med hvidløgsris og syrlig limedresing

En skøn Tex-Mex klassiker, der går rent ind hos alle i familien. Prøv vores version med hvidløgsris og majs, hvis sødme komplementerer den kryddermarinerede kylling vidunderligt. Stiger varmen i munden for meget, kommer retten med en forfriskende limedressing til at slukke ildebranden med. Server den rygende varme bowl med limebåde.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Lime

150 ml

Fraiche

2 stk

Hvidløgsfed

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

150 g

Basmatiris

1 g

Majs

½ stk

Rødløg

1 stk

Peberfrugt

5 g

Tex-Mex

2 g

Ay Cajun-ba

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2963 kJ
Kalorier (kcal)708 kcal
Fedt18.4 g
Mættet fedt9.3 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker16.5 g
Kostfibre5.2 g
Protein47.4 g
Salt4.8 g
Calcium9 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Hæld væde fra majs.

Skær rødløg i 2 cm både.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Pres eller hak hvidløg fint.

Kog hvidløgsris
2

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag grøntsager
3

Fordel peberfrugt og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bløde.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg kylling
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og Tex-Mex i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg majs
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, indtil let brunet.

Imens, skær lime i både.

Hak koriander groft.

Bland fraiche, Ay Cajun-ba, et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret hvidløgsris, kylling, grøntsager og majs i dybe tallerkener.

Dryp med limedressing, og drys med koriander.

Server med resterende limebåde.