En skøn Tex-Mex klassiker, der går rent ind hos alle i familien. Prøv vores version med hvidløgsris og majs, hvis sødme komplementerer den kryddermarinerede kylling vidunderligt. Stiger varmen i munden for meget, kommer retten med en forfriskende limedressing til at slukke ildebranden med. Server den rygende varme bowl med limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Koriander
1 stk
Lime
150 ml
Fraiche
2 stk
Hvidløgsfed
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
150 g
Basmatiris
1 g
Majs
½ stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
5 g
Tex-Mex
2 g
Ay Cajun-ba
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Hæld væde fra majs.
Skær rødløg i 2 cm både.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Fordel peberfrugt og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bløde.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og Tex-Mex i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-11 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, indtil let brunet.
Imens, skær lime i både.
Hak koriander groft.
Bland fraiche, Ay Cajun-ba, et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret hvidløgsris, kylling, grøntsager og majs i dybe tallerkener.
Dryp med limedressing, og drys med koriander.
Server med resterende limebåde.