Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi fylder svinemørbrad med persillesmør, svøber den i bacon, og ovnbager den til perfektion. Skønt tilbehør er kartoffelbåde, som gratineres med ost, stegt broccolini med pinjekerner og en cremet trøffelsauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
125 g
Bacon, skiver
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
8 ml
Trøffelolie
200 g
Broccolini
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
2 spsk
Smør (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak persille og hvidløg fint.
Bland smør [2 spsk | 4 spsk], persille, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål, og mos med en gaffel.
Læg hånden fladt på svinemørbrad på et andet skærebræt, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv.
Fyld med persillesmør, og svøb i bacon.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad i 2 min på hver side, eller indtil brunet, og øverfør til en bageplade med bagepapir.
Drys kartofler med finrevet ost, når de har 15 min tilbage i ovnen.
Bag svinemørbad i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg broccolini i 4-5 min, eller indtil mør, og krydr med et nip salt og peber.
Bland mornaysauce, vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille gryde, og varm op i 1 min. Tilsæt trøffelolie, og rør rundt.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.
Anret svinemørbad på tallerkener.
Top med trøffelsauce.
Server med kartofler og broccolini toppet med pinjekerner.