I aften byder vi på en rigtig festmåltid, perfekt til weekenden, eller bare for at live en kedelig tirsdag op. Vi svøber svinekoteletter i bacon, bruner dem, og ovnsteger dem derefter til perfektion. Kødet får selskab i ovnen af kartofler krydret med rosmarin. Vi serverer kød og kartofler med stegt gulerod, broccolini og en dejlig rødvinssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
62.5 g
Bacon, skiver
500 g
Kartofler
½ stk
Rosmarin
150 g
Broccolini
1 pose
Bredbladet persille
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
2 g
Kyllingebouillon
2 stk
Gulerod
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Svøb svinekød i bacon [½ pakke, 2P].
Opvarm en stor stegepande på høj varme.
Steg svinekød i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en bageplade med bagepapir.
Steg i ovnen i 18-20 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, skær kartofler i 1 cm tykke skiver.
Hak rosmarin [½ stk, 2P] fint.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær ender af broccolini.
Pluk persille.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og broccolini med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i 5-6 min, eller indtil næsten bløde.
Overfør til en skål, og vend med honning-sennepsdressing og persille.
Opvarm samme stegepande (lad køle af en smule først) på middel varme.
Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt rødvinssauce, kyllingebouillon [½ pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min.
Skær svinekød i skiver.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret kartofler, svinekød og grøntsager på tallerkener.
Top med rødvinssauce.