Skip to main content
Asiatiske salatwraps

Asiatiske salatwraps

med aromatisk rissalat og røde linser

I aften tager vi en kulinarisk tur til Asien, og laver salatwraps. Vi bygger vores salatwraps med en linsemix med ingefær, hvidløg, gulerod, peber og asiatisk woksauce. Skønt tilbehør er en sprød rissalat med sojasauce, rødkål, peanuts og peberfrugt.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Jordnødder
Gluten
Sesam
Soja
Hvede
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

1 tsk

Ingefær

1 stk

Gulerod

150 g

Basmatiris

50 g

Røde linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Salat

1 stk

Koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

75 g

Rødkål, skåret

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede, Sennep, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

2 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3371 kJ
Kalorier (kcal)806 kcal
Fedt36 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat94 g
Sukker20.4 g
Kostfibre13.7 g
Protein23.2 g
Salt5.7 g
Iron0.1 mg

Redskaber

Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog linser
1

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint og gulerod (uskrællet) groft. Skyl linser under koldt vand* i en si. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. Steg ingefær, gulerod og halvdelen af hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Tilsæt linser, og kog under låg på middellav varme i 15 min. Fjern låget, og lad koge indtil vandet er absorberet.

Kog ris
2

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en anden gryde på middel varme. Svits resterende hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
3

Skær peberfrugt i 1 cm tern. Bræk blade af hjertesalat, og skyl under koldt vand*. Dub tørre med køkkenrulle, og lad lufttørre. Hak koriander fint. Hak peanuts groft.

Bland rissalat
4

Bland sojasauce, rødkål, peanuts og halvdelen af peberfrugt med færdigkogt ris i en skål.

Krydr linser
5

Bland asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], resterende peberfrugt og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i gryden med færdigkogte linser. Krydr med et nip peber*.

Server
6

Anret rissalat i skåle. Fyld salatblade med linser. Top med koriander. Server med sesammayonnaise.