I aften tager vi en kulinarisk tur til Asien, og laver salatwraps. Vi bygger vores salatwraps med en linsemix med ingefær, hvidløg, gulerod, peber og asiatisk woksauce. Skønt tilbehør er en sprød rissalat med sojasauce, rødkål, peanuts og peberfrugt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
1 tsk
Ingefær
1 stk
Gulerod
150 g
Basmatiris
50 g
Røde linser
(Kan indeholde spor af: Gluten)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Salat
1 stk
Koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
75 g
Rødkål, skåret
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede, Sennep, Æg)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
2 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint og gulerod (uskrællet) groft. Skyl linser under koldt vand* i en si. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. Steg ingefær, gulerod og halvdelen af hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Tilsæt linser, og kog under låg på middellav varme i 15 min. Fjern låget, og lad koge indtil vandet er absorberet.
Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en anden gryde på middel varme. Svits resterende hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær peberfrugt i 1 cm tern. Bræk blade af hjertesalat, og skyl under koldt vand*. Dub tørre med køkkenrulle, og lad lufttørre. Hak koriander fint. Hak peanuts groft.
Bland sojasauce, rødkål, peanuts og halvdelen af peberfrugt med færdigkogt ris i en skål.
Bland asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P], resterende peberfrugt og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i gryden med færdigkogte linser. Krydr med et nip peber*.
Anret rissalat i skåle. Fyld salatblade med linser. Top med koriander. Server med sesammayonnaise.