
Asiatisk kartoffel-tempurabowl
med ingefærris og sprød agurkesalat
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i Hjælpecenter.
I aften byder vi på en fantastisk alt-i-en ret, med masser af smage og farver. Vores asiatiske kartoffel-tempurabowl indeholder ingefærris, panerede og ovnbagte søde kartofler og en sprød agurkesalat med radiser, sukkerærter og limesaft. Vi topper herlighederne med sesamfrø og srirachamayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
450 g
Sød kartoffel
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
75 g
Radiser
75 g
Sukkerærter
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Hvedemel (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 3)
3 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/200°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm skiver. Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og halvdelen af sesamfrø i en tredje dyb tallerken.
Vend sød kartoffel i mel, derefter i æg og til sidst i panering. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og gyldne. Krydr med et stort nip salt.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1 min. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Skær radiser i tynde skiver. Del sukkerærter [1/2 pose, 2P] på langs. Skær agurk i 2 cm tern. Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland radiser, sukkerærter, agurk og et stort skvæt limesaft i en mellemstor skål, og krydr med et nip salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret ingefærris, agurkesalat og sød kartoffel i dybe tallerkener. Dryp med asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P]. Top med resterende sesamfrø og en klat srirachamayonnaise.