topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med hvidløgsris og sød mangosalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften bikser vi en hurtig vegetarret sammen, med asiatisk ovnbagt blomkål i hovedrollen. Vi serverer vores blomkål med spændende hvidløgsris, som også indeholder ingefær. Et skønt tilbehør er en både sød og syrlig mangosalat med sojasauce, forårsløg, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighederne med en spicy srirachamajo.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Klimavenlig
Klimavenlig
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Forårsløg

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Lime

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Smør (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2624 kJ
Kalorier (kcal)627 kcal
Fedt21.1 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat86.3 g
Sukker22.3 g
Protein15.9 g
Salt15.8 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær blomkål i 2 cm buketter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gylden. 

Kog ris
2

Imens, riv ingefær og hvidløg fint. 

Smelt smør [1/2 tsk I 1 tsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits hvidløg og ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered frugt og grønt
3

Skræl mango [½ stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Snit forårsløg fint. 

Skær lime [½ stk, 2P] i både. 

Hak mynte og koriander fint.

Forbered kål
4

Bland spidskål med et nip salt i en mellemstor skål. 

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav mangosalat
5

Tilsæt sojasauce [½ pakke, 2P], mango, forårsløg, et stort skvæt limesaft og halvdelen af koriander og mynte til skålen med spidskål, og vend sammen.

Server
6

Anret ris og mangosalat i dybe tallerkener.

Top med blomkål og resterende koriander og mynte. 

Server med srirachamayonnaise og limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image