Denne farverige ret er både en fryd for smagsløgene og øjet. Vi serverer soja- og ingefærmarineret tofu på en bund af luftige ris. Retten friskes op med gulerod, radise, avocadoskiver og en syrlig dressing af ingefær og lime. Smagsbilledet afsluttes med en sataysauce med grofthakkede peanuts i midten, hvori du kan dyppe tofuen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Lime
180 g
Tofu
(Indeholder: Soja)
150 g
Jasminris
1 stk
Avocado
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
75 g
Radiser
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
100 g
Sataysauce
(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Mel til marinade
1 spsk
Olie til marinade
1 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 12 min, og tag gryden af varmen.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær tofu i 1 cm tern.
Bland hvedemel, olivenolie, sojasauce, sesamfrø og Ginger Ninja i en mellemstor skål.
Vend tofu i skålen.
Halver lime.
Bland limesaft, ingefærpasta, olivenolie, salt og sukker i en anden lille skål.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær radiser i kvarte.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg tofu i 5-6 min.
Tilsæt sojamarinade, og steg videre i 30 sek.
Imens, hak peanuts groft.
Bland sataysauce og peanuts i en lille skål.
Hak koriander og mynte groft.
Anret sataysauce i små skåle på dybe tallerkener.
Anret ris, tofu, gulerod, radiser og avocado rundt om.
Krydr avocado med et nip salt.
Top grøntsager med limemarinade.
Drys med koriander og mynte.