Så blev det endelig lørdag, og tid til at forkæle familien med lækkert kød med fantastiske tilbehør. I aften holder vi fest med perfekt stegt Angus Striploin med søde kartoffelfritter. Et velsmagende og smukt tilbehør er en skøn zucchinisalat med grønne bønner & hasselnødder. Vi topper den dejlige måltid med lækker smørsauce & cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
75 g
Grønne bønner
2 g
Oksebouillon
1 g
Groftmalet peber
1 stk
Æble
1 stk
Hvidløgsfed
2 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær sød kartoffel (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Hvide Løjer & Urter. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Bring en mellemstor gryde med vand* i kog. Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P], og del på midten. Skræl zucchini til lange, tynde bånd. Skær æble i tynde, halve skiver. Hak hvidløg fint. Hak hasselnødder groft. Skær citron i både.
Tilsæt grønne bønner til gryden med kogende vand*, og kog i 1-2 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og stil til side i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider. Overfør til et rent skærebræt, og dæk til med sølvpapir.
Vend zucchini, æble, hasselnødder, citronsaft [2 tsk | 4 tsk] og en smule olivenolie* i skålen med grønne bønner. Steg smør* [2 spsk I 4 spsk], oksebouillon [1/2 pakke, 2P], peber* [1/2 pakke, 2P] og hvidløg i samme pande på middelhøj varme i 1 min. Tilsæt vand* [1/2 dl I 1 dl], og lad simre i 3-4 min, eller indtil halvt reduceret. Tilsæt en klat smør* og kødsaft fra talleken med bøffer, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*.
Anret bøffer og zucchinisalat på tallerkener. Øs smørsauce over kødet. Server med fritter og aioli.