I aften holder vi fest, og vi lokker med en yderst delikat og spændende menu. Sprødt andebryst spiller hovedrollen, og tilberedning og biroller byder på overraskelser. Vi starter med at koge ris, som får en vidunderlig smag af at blive kogt med ingefær og hvidløg. Imens risene koger, steger vi andebryst, som vi topper med en lækker hoisinsauce. Skønne tilbehør er løg, der paneres og derefter steges, chili, forårsløg og stegt hjertesalat!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
30 g
Hoisinsauce
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
1 tsk
Ingefær
280 g
Andebryst, sous vide
1 stk
Løg
1 stk
Forårsløg
1 stk
Salat
1 dl
Vand (trin 4)
1.5 spsk
Hvedemel (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 dl
Vand (trin 5)
Tag andebryst ud af køleskabet, og krydr begge sider med et nip salt*. Riv ingefær og riv eller pres hvidløg. Opvarm en klat smør* og en smule olivenolie* i en stor gryde ved middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl] og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil ris er blødt. TIP: Fjern ikke låget!
Skær løg i tynde skiver. Skil skiverne ad, og kom dem i en skål. Krydr med salt* og peber* og tilsæt hvedemel [1½ spsk | 3 spsk]. Bland så løg er dækket. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, sørg for at hele bunden er dækket. Steg løg i 4-5 min, indtil gyldne og sprøde. Overfør till en tallerken med køkkenrulle, og stil til side. TIP: Hold øje med løg så de ikke bliver brændt på.
Placer andebryst med skindsiden nedad i en stor, tør stegepande. Steg ved middel varme i 7-9 min, eller indtil skind er gylden og sprødt. TIP: Det hjælper fettet at frigøres. Vend kød og brun i 3 min.
Skær forårsløg i tynde skiver. Del salat på langs. Bland hoisinsauce, honning [1/2 pakke, 2P], vand* [1 dl | 2 dl], og sojasauce [1/2 pakke, 2P] i en lille skål. Tag færdig andebryst af varme, og overfør til en dyb tallerken. Tilsæt hoisinsauce til stegepanden og rør i 1 min ved middelhøj varme, indtil genomvarm, og stil sen sauce til side i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* ved høj varme i samme stegepande (skyl den først). Steg salat med den skårne side ner i 3-4 min. Tilsæt vand* [1 dl I 1,5 dl] og skru ned til middellav varme. Lad simre i 2-3 min, indtil vandet er absorberet.
Skær and i tynde skiver. Anret and og salat på tallerkener. Hæld hoisinsauce på salat og kød, og top kød med stegt løg og chili. Server ingefær- og hvidløgsris ved siden af i små skåle. Pynt kød og ris med forårsløg.