Vi tænker at I nok er en familie som kan lide ananas i maden. Det er der rigeligt af denne aften, hvor vi både laver en frisk ananassalsa med agurk, rødløg og koriander, og laver en glaze med smør og ananasjuice som vi bruger til ovnstegt BBQ-kylling. Vi serverer kylling og salsa med krydrede cajunkartofler og en frisk dip med crème fraiche og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)
500 g
Kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
½ dåse
Ananasskiver
½ stk
Rødløg
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til dip
2 spsk
Smør til glace
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, hæld saft fra ananas i en skål.
Hak ananas og agurk groft.
Hak rødløg og koriander fint.
Bland ananas, agurk, rødløg, koriander, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og BBQ-krydderii 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Halver lime.
Bland fraiche, limesaft, salt og et nip peber i en lille skål.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt smør og ananassaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet,
Anret kartofler, kylling og ananassalsa på tallerkener.
Top kylling med glace.
Server med dip.