HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Burittobowl
topBanner
Vegetarisk burittobowl

Vegetarisk burittobowl

med stegt plantefars og søde kartoffeltern

Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende råvarer. Vi steger plantefars og peberfrugt, og smager til med Tex-Mex krydderier. Vi bygger vores vegetariske burritobowl med bulgur, ovnbagte søde kartofler, limedressing og en skøn salsa med cherrytomater, forårsløg og lime.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:glutensojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

1 stk

Gul peberfrugt

125 g

Cherrytomater

1 stk

Forårsløg

1 stk

Lime, økologisk

160 g

Plantefars

(Indeholdergluten, soja)

½ dåse

Tomatpuré

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand* (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 4)

½ tsk

Sukker* (trin 5)

1 spsk

Olivenolie* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)633.3875 kcal
Energi (kJ)2650.0933 kJ
Fedt18.656 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat81.1 g
Sukker15.2 g
Protein28.2813 g
Salt1.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af Tex-Mex. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre. 

2

Bring en gryde med saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at bulguren er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.

3

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Halver cherrytomater. Snit forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både.

4

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt plantefars, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], vand* [2 spsk | 4 spsk] og resterende Tex-Mex, og steg videre i 2 min.

5

Vend cherrytomater, forårsløg, et stort skvæt limesaft og sukker* [½ tsk | 1 tsk] i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland fraiche [½ pakke, 2P] og et nip limeskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med kartofler, plantefars, salsa, og limedressing.