
Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende råvarer. Vi steger plantefars og peberfrugt, og smager til med Tex-Mex krydderier. Vi bygger vores vegetariske burritobowl med bulgur, ovnbagte søde kartofler, limedressing og en skøn salsa med cherrytomater, forårsløg og lime.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
450 g
Sød kartoffel
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 stk
Peberfrugt
125 g
Cherrytomater
1 stk
Forårsløg
1 stk
Lime, økologisk
160 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
½ dåse
Tomatpuré
½ pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
4 dl
Vand (trin 2)
2 spsk
Vand (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af Tex-Mex. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Bring en gryde med saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at bulguren er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Halver cherrytomater. Snit forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både.

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt plantefars, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], vand* [2 spsk | 4 spsk] og resterende Tex-Mex, og steg videre i 2 min.

Vend cherrytomater, forårsløg, et stort skvæt limesaft og sukker* [½ tsk | 1 tsk] i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland fraiche [½ pakke, 2P] og et nip limeskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med kartofler, plantefars, salsa, og limedressing.