Skip to main content
Tikka masala-krydret ørred
Tikka masala-krydret ørred

Tikka masala-krydret ørred

med aromatiske ris, granatæble og mynteyoghurt

Tag på en kulinarisk rejse til Indien med vores Tikka masala-krydrede ørred. Denne farverige ret med indiskkrydret ørred, grøntsagsris og mynteyoghurt er en fejring af de rige og forskelligartede smage, der gør det indiske køkken så elsket over hele verden.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Spis mig først
Allergener:
Æg
Sennep
Fisk
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

½ stk

Granatæble

15 g

Tikka masala

250 g

Ørred

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Mynte & koriander

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

½ stk

Porre

75 g

Snittet kålsalat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Vand til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)2816 kJ
Kalorier (kcal)673 kcal
Fedt24.1 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat81.6 g
Sukker15.8 g
Kostfibre6.4 g
Protein34.9 g
Salt4.3 g
Potassium190.5 mg
Calcium27 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Steg grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hak gulerod (uskrællet) fint.

Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg gulerod, porre og Ginger Ninja i 2-3 min, eller indtil porren er blød.

Kog ris
2

Tilsæt vand til gryden med grøntsager, og bring i kog. 

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler!

Bag fisk
3

Imens, dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Placer på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad, pensl med Tikka Masala, og dryp med en smule olivenolie.

Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav mynteyoghurt
4

Hak mynte og korander fint hver for sig.

Bland yoghurt, mynte, vand og salt i en lille skål.

Forbered granatæble
5

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten.

Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene.

Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen.

Skyl kerner under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Server
6

Anret fisk, ris og kålsalat på tallerkener, og top med granatæble og koriander.

Server med mynteyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image