topBanner
Tacobowl

Tacobowl

med kylling, sorte bønner og tomatsalsa

En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smag og farver. Udover kylling med tacokrydderier indeholder retten også sorte bønner og en fantastisk lækker peberfrugtsalsa. Vi topper med koriander, limebåde og silkeblød mozzarella .

Tags:Rapid
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Kyllingebryst, strimler

½ pakke

Sorte bønner

1 g

Chiliflager

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

1 stk

Gul peberfrugt

1 pose

Koriander

0.15 dåse

Tomatpuré

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

1 stk

Lime, økologisk

5 g

Tex-Mex

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør* (trin 1) efter behov

(Indeholdermælk)

1 spsk

Vand* (trin 4)

3 dl

Vand* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2569 kJ
Kalorier (kcal)614 kcal
Fedt9 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat74 g
Sukker7 g
Protein55 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Hak tomat fint. Hak peberfrugt fint. Hak koriander groft. Skær lime i både. Vend kylling med en smule olivenolie*, Tex-Mex og et nip salt* i en skål.

3

Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Tilsæt sorte bønner, tomatpuré [1 spsk | 2 spsk], vand* [1 spsk | 2 spsk] og et nip chiliflager, og steg videre i 2-3 min. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Undlad chillien, hvis ikke alle er til stærk mad.

5

Bland tomat, peberfrugt, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og halvdelen af koriander i en skål. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret hvidløgsris, kylling og tomatsalsa i dybe tallerkener. Top med revet mozzarella og resterende koriander. Server med limebåde.