Skip to main content
Cottage pie med sød kartoffel og oksekød

Cottage pie med sød kartoffel og oksekød

med revet gouda og persille

Cottage pie er en engelsk klassiker som består af hakket kød toppet med kartoffelmos. I vores version steger vi hakket oksekød med røget paprika og vores egen krydderiblanding, Panamad. Ovenpå kommer et låg af cremet sød kartoffelmos og revet gouda, inden vores gratin bages gylden og lækker i ovnen. Server med smørvendte kogte grønne bønner.

Tags:
Hvedefri
Comfort Food
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Sød kartoffel

250 g

Kartofler

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Majs

35 g

Tomatpuré

4 g

Røget paprika

4 g

Panamad

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Forårsløg

1 stk

Løg

75 g

Grønne bønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

¼ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 dl

Vand til kød

1 spsk

Smør til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)2932 kJ
Kalorier (kcal)701 kcal
Fedt33.6 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat60.6 g
Sukker13.6 g
Kostfibre7.1 g
Protein38.7 g
Salt4.3 g
Potassium476.5 mg
Calcium49.4 mg
Iron3.1 mg

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, Panamad, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak skalotteløg og persille groft.

Hæld væde fra majs.

Snit forårsløg fint.

Steg hakket oksekød
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød og skalotteløg med salt i 2-3 min, eller indtil brunet. 

Tilsæt majs, røget paprika, vand og tomatpuré, og steg videre i 2-3 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav gratin
4

Overfør til et ildfast fad.

Dæk med kartoffelmos, og top med gouda. 

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldenbrun.

Drys færdigbagt gratin med forårsløg og halvdelen af persille.

Kog bønner
5

Imens, bring en gryde med saltet vand i kog. 

Skær ender af grønne bønner, og kog i 5-6 min, eller indtil møre. 

Hæld vand fra, og vend bønner med en klat smør, resterende persille og et nip salt og peber i gryden.

Server
6

Anret gratin på tallerkener.

Server med grønne bønner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image