
Cottage pie er en engelsk klassiker som består af hakket kød toppet med kartoffelmos. I vores version steger vi hakket oksekød med røget paprika og vores egen krydderiblanding, Panamad. Ovenpå kommer et låg af cremet sød kartoffelmos og revet gouda, inden vores gratin bages gylden og lækker i ovnen. Server med smørvendte kogte grønne bønner.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
225 g
Sød kartoffel
250 g
Kartofler
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Majs
35 g
Tomatpuré
4 g
Røget paprika
4 g
Panamad
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Forårsløg
1 stk
Løg
75 g
Grønne bønner
3 spsk
Mælk til mos
¼ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 dl
Vand til kød
1 spsk
Smør til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, Panamad, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Imens, hak skalotteløg og persille groft.
Hæld væde fra majs.
Snit forårsløg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød og skalotteløg med salt i 2-3 min, eller indtil brunet.
Tilsæt majs, røget paprika, vand og tomatpuré, og steg videre i 2-3 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Overfør til et ildfast fad.
Dæk med kartoffelmos, og top med gouda.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldenbrun.
Drys færdigbagt gratin med forårsløg og halvdelen af persille.

Imens, bring en gryde med saltet vand i kog.
Skær ender af grønne bønner, og kog i 5-6 min, eller indtil møre.
Hæld vand fra, og vend bønner med en klat smør, resterende persille og et nip salt og peber i gryden.

Anret gratin på tallerkener.
Server med grønne bønner.