Skip to main content
Svinemørbrad i brun sovs

Svinemørbrad i brun sovs

med persillekartofler og kålsalat

4.3
(113)

I aften byder vi på klassiske smage i perfekt harmoni. Mør svinemørbrad brunes, og bages derefter til perfektion i ovnen. Samtidigt koger vi kartofler, som vi vender med persille och smør, og så laver vi en fantastisk brun sovs. En sprød kålsalat med rødkål, tranebær og honning-sennepsdressing giver fin kontrast til kød, kartofler og sovs.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Sennep
Sulfitter
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

500 g

Kartofler

100 g

Brun sovs

(Indeholder: Mælk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

150 g

Rødkål, skåret

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Smør til kartofler

¼ tsk

Salt til kartofler

Næringsindhold

Energi (kJ)3057 kJ
Kalorier (kcal)731 kcal
Fedt38.4 g
Mættet fedt13.8 g
Kulhydrat63.9 g
Sukker17.6 g
Kostfibre5.5 g
Protein33.9 g
Salt5.1 g
Potassium1150 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag svinemørbrad
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Kog kartofler
2

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Forbered persille
3

Imens, hak persille fint.

Lav kålsalat
4

Bland rødkål, tranebær, honning-sennepsdressing, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt brun sovs, vand, salt og smør under omrøring, og varm op.

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver.

Vend smør, persille og salt i gryden med kartofler lige inden servering.

Server
6

Anret kartofler, svinemørbrad og salat på tallerkener.

Top svinemørbrad med sauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image