Stegt rumpsteak og ostesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt rumpsteak og ostesauce

Stegt rumpsteak og ostesauce

med tomatsalat og rosmarinkartofler

Har I gemt rumpsteak til weekenden? Så kan vi love, at det var ventetiden værd. Vi steger vores møre steaks til perfektion. Aftenens kartofler bliver krydret med rosmarin, og bages derefter sprøde. De får selskab i ovnen af champignon, som bages med hvidløg, persille og Worcestershire sauce. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en cremet ostesauce. Og vi er ikke færdige endnu, vi når også at bikse en frisk tomatsalat sammen.

Allergener:
Mælk
Æg
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpsteak

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Hvidløgsfed

200 g

Champignon

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Rosmarin

500 g

Kartofler

60 g

Blandet salat

125 g

Cherrytomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¾ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4401 kJ
Kalorier (kcal)1052 kcal
Fedt16.3 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat57 g
Sukker10.1 g
Protein44.3 g
Salt4.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Hak rosmarin [2 stilke | 4 stilke] groft. 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med rosmarin, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Bag svampe
2

Imens, hak svampe grpft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille fint.

Bland svampe, hvidløg, persille, Worcestershire sauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i et mellemstort ildfast fad. Dryp med olivenolie, krydr med et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil brunet.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt mornaysauce, vand [1/2 dl | 1 dl] og finrevet ost, og lad simre i 2-3 min, eller indtil osten er smeltet. 

Krydr med et nip peber, og tilsæt kødsaft fra bøfferne.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Lav tomatsalat
5

Imens, skyl salat.

Halver cherrytomater.

Bland cherrytomater, salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål lige inden servering.

Server
6

Skær bøffer i tynde skiver.

Anret kartofler, bøffer og tomatsalat på tallerkener.

Top med ostesauce og svampe. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image