Skip to main content
Stegt rumpsteak og bearnaisesauce

Stegt rumpsteak og bearnaisesauce

med bagte kartofler og gratinerede grøntsager

4.4
(74)

Så blev det endelig lørdag og tid til at forkæle familien med luksus kød og fantastiske tilbehør. I aften byder vi på en klassisk menu bestående af perfekt stegt steak, cremet bearnaisesauce og sprøde kartoffelbåde. Spændende tilbehør er grønne bønner og gulerødder, som gratineres med panko og ost.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Panamad

160 g

Bearnaisesauce

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

½ stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

75 g

Grønne bønner

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

2 spsk

Olie til pangrattato

¼ tsk

Salt til pangrattato

2 spsk

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3628 kJ
Kalorier (kcal)867 kcal
Fedt50.1 g
Mættet fedt13.4 g
Kulhydrat64.3 g
Sukker7.9 g
Kostfibre7.3 g
Protein42.1 g
Salt4.7 g
Potassium1243.8 mg
Calcium26.3 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med Panamad, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered råvarer
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær ender af grønne bønner.

Bland hvidløg, panko, finrevet ost, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

Gratiner grøntsager
3

Fordel gulerod og grønne bønner i hver sin side på en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Top med ostepanering, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil grøntsagerne er møre og paneringen er gylden.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm bearnaisesauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når grøntsagerne har 5 min tilbage i ovnen.

Tilsæt bearnaisesauce, vand og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, indtil gennemvarmet.

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret kartofler, bøffer og grøntsager på tallerkener.

Top bøffer med bearnaisesauce og kødsaft fra foliepakken.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image