
Så blev det endelig lørdag og tid til at forkæle familien med luksus kød og fantastiske tilbehør. I aften byder vi på en klassisk menu bestående af perfekt stegt steak, cremet bearnaisesauce og sprøde kartoffelbåde. Spændende tilbehør er grønne bønner og gulerødder, som gratineres med panko og ost.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Panamad
160 g
Bearnaisesauce
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
½ stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
75 g
Grønne bønner
1 stk
Gulerod
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
2 spsk
Olie til pangrattato
¼ tsk
Salt til pangrattato
2 spsk
Vand til sauce

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med Panamad, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær ender af grønne bønner.
Bland hvidløg, panko, finrevet ost, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.

Fordel gulerod og grønne bønner i hver sin side på en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Top med ostepanering, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil grøntsagerne er møre og paneringen er gylden.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm samme stegepande på middel varme, når grøntsagerne har 5 min tilbage i ovnen.
Tilsæt bearnaisesauce, vand og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, indtil gennemvarmet.
Skær bøffer i tynde skiver.

Anret kartofler, bøffer og grøntsager på tallerkener.
Top bøffer med bearnaisesauce og kødsaft fra foliepakken.