Fransk inspireret svinekøds-'steak Diane'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk inspireret svinekøds-'steak Diane'

Fransk inspireret svinekøds-'steak Diane'

med ovnbagte fritter og valnøddesalat

Steak Diane er en klassisk ret, som opstod i London i 1930'erne. Senere blev det en klassiker, som kunne findes på restauranter verden over, og nu betragtes den nok mest som "retro". Ikke desto mindre er den en klassiker af god grund, for den møre schnitzel i en cremet sauce med sennep og Worcestershire sauce er noget af det lækreste, man kan forkæle sig selv med.

Allergener:
Soja
Mælk
Nødder
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Skalotteløg

1 pose

Bredbladet persille

300 g

Svineschnitzel

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

40 g

Rucola

1 stk

Tomat

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

15 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3586 kJ
Kalorier (kcal)857 kcal
Fedt54.8 g
Mættet fedt25.6 g
Kulhydrat54.9 g
Sukker9.7 g
Protein40.7 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, hak skalotteløg og persille fint.

Steg schnitzel
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på høj varme. 

Steg svinekød med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken, og dæk til så det holdes varmt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil bløde.

Tilsæt Worcestershire sauce, madlavningsfløde, halvdelen af sennep, persille, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Lav salat
5

Imens, skyl rucola.

Hak tomat og valnødder groft.

Bland rucola, tomat, resterende sennep, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret fritter, svinekød og salat på tallerkener.

Top salat med valnødder og svinekød med sauce.