Steak Diane er en klassisk ret, som opstod i London i 1930'erne. Senere blev det en klassiker, som kunne findes på restauranter verden over, og nu betragtes den nok mest som "retro". Ikke desto mindre er den en klassiker af god grund, for den møre schnitzel i en cremet sauce med sennep og Worcestershire sauce er noget af det lækreste, man kan forkæle sig selv med.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Skalotteløg
1 pose
Bredbladet persille
300 g
Svineschnitzel
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
40 g
Rucola
1 stk
Tomat
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak skalotteløg og persille fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinekød med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og dæk til så det holdes varmt.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg i 1 min, eller indtil bløde.
Tilsæt Worcestershire sauce, madlavningsfløde, halvdelen af sennep, persille, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Imens, skyl rucola.
Hak tomat og valnødder groft.
Bland rucola, tomat, resterende sennep, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret fritter, svinekød og salat på tallerkener.
Top salat med valnødder og svinekød med sauce.