
Srirachastegt svine- og kalvekød
med basmatiris, broccoli og lime
Den klassiske kødsauce får en opgradering af hoisinsauce, soyasauce og sriracha. Vi har erstattet spaghetti med spændende hvidløg- og ingefærris. Server med peanuts, chili og lime, og overrask familien med en spændende ret, som vil blive slugt af alle!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
250 g
Broccoli
½ stk
Lime, økologisk
2 stk
Gulerod
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
30 g
Hoisinsauce
10 g
Sriracha
250 g
Hakket svine-/kalvekød
20 g
Peanuts
1 g
Chiliflager
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Hvedemel (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde
Riv ingefær og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær broccoli i små buketter. Skær lime i både. Riv gulerod (uskrællet) groft.
Pisk koldt vand* [1/2 dl | 1 dl] og hvedemel* [1 tsk | 2 tsk] sammen i en skål. Tilsæt hoisinsauce, sojasauce og et stort skvæt limesaft, og rør godt rundt. Smag til med sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket svine-/kalvekød og gulerod under omrøring i 3-5 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt broccoli, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt srirachasauce, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du foretrækker retten stærkere.
Anret ris og stegt kød i dybe tallerkener. Drys med peanuts. Server med resterende limebåde. TIP: Drys med chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.