HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSrirachastegt Svine Og Kalvekød
topBanner
Srirachastegt svine- og kalvekød

Srirachastegt svine- og kalvekød

med basmatiris, broccoli og lime

Den klassiske kødsauce får en opgradering af hoisinsauce, soyasauce og sriracha. Vi har erstattet spaghetti med spændende hvidløg- og ingefærris. Server med peanuts, chili og lime, og overrask familien med en spændende ret, som vil blive slugt af alle!

Tags:Hurtig
Allergener:glutensojabløddyrsesamjordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

250 g

Broccoli

½ stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

10 g

Hoisinsauce

(Indeholdergluten, soja, bløddyr, sesam)

250 g

Sriracha

20 g

Hakket svine-/kalvekød

1 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

3 dl

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Vand* (trin 1)

½ dl

Hvedemel* (trin 3)

¼ tsk

Vand* (trin 3)

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2767.6951 kJ
Kalorier (kcal)661.495 kcal
Fedt19.6423 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat77.5049 g
Sukker11 g
Protein40.6418 g
Salt4.3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefær og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær broccoli i små buketter. Skær lime i både. Riv gulerod (uskrællet) groft.

3

Pisk koldt vand* [1/2 dl | 1 dl] og hvedemel* [1 tsk | 2 tsk] sammen i en skål. Tilsæt hoisinsauce, sojasauce og et stort skvæt limesaft, og rør godt rundt. Smag til med sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket svine-/kalvekød og gulerod under omrøring i 3-5 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt broccoli, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt srirachasauce, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du foretrækker retten stærkere.

6

Anret ris og stegt kød i dybe tallerkener. Drys med peanuts. Server med resterende limebåde. TIP: Drys med chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.