Aftenens burger byder på spændende overraskelser. Vi bygger vores burger med citronsyltet agurk, pankopaneret kylling toppet med srirachahonning, og en frisk ranchslaw med kål, æble og purløg. Ostetoppede, sprøde fritter passer perfekt til de skønne burgers.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Agurk
1 stk
Citron
25 g
Honning
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 g
Spidskål, skåret
150 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Æble
20 g
Sriracha
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til mel
1
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak purløg og hvidløg fint.
Bland crème fraiche, purløg, salt, et nip peber, hvidløg og mayonnaise i en mellemstor skål.
Skær agurk i tynde skiver, og halver citron.
Bland citronsaft, sukker, vand og salt i en lille skål. Vend agurk i skålen, og stil til side. Hæld lage fra inden servering.
Skær æble i tynde stave.
Bland spidskål og æble i en stor skål, og stil til side.
Bland sriracha og honning i en lille skål, og stil til side.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Top fritter med finrevet ost, når der er 5 min tilbage.
Del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min.
Vend spidskål med ranchdressing i skålen lige inden servering.
Anret fritter på tallerkener.
Fyld boller med agurk, kylling toppet med srirachahonning og en smule slaw.
Server med resterende slaw.