Skip to main content
Sprød cajunkylling

Sprød cajunkylling

med mynte-appelsinsalat

4.3
(77)

Vi panerer kylling i panko og vores egen cajunkrydderi, som vi kalder Ay Cajun-ba, og steger kyllingen gylden og sprød. Vi serverer vores cajunkylling med ovnbagte rodfrugtefritter, en frisk appelsinsalat med kål og mynte, og spicy hvidløgsfraiche med chili.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

150 g

Spidskål, skåret

½ g

Chiliflager

2 stk

Gulerod

1 stk

Appelsin

1 stk

Mynte

2 stk

Rødbede

2 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til dressing

½ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2756 kJ
Kalorier (kcal)659 kcal
Fedt17.9 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat75.9 g
Sukker36.9 g
Kostfibre15.7 g
Protein48.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5 g
Calcium30.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugtefritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Paner kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Pisk æg i en dyb tallerken.

Bland Ay Cajun-ba, salt og panko i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Lav hvidløgsfraiche
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, chiliflager, fraiche og salt i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav appelsinsalat
4

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.

Hak mynte groft.

Bland appelsin, salt, spidskål og mynte i en stor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden.

Server
6

Anret rodfrugtefritter, kylling og salat på tallerkener.

Server med hvidløgsfraiche.