Skip to main content
Sprød cajunkylling
Sprød cajunkylling

Sprød cajunkylling

med mynte-appelsinsalat

4.3
(77)

Vi panerer kylling i panko og vores egen cajunkrydderi, som vi kalder Ay Cajun-ba, og steger kyllingen gylden og sprød. Vi serverer vores cajunkylling med ovnbagte rodfrugtefritter, en frisk appelsinsalat med kål og mynte, og spicy hvidløgsfraiche med chili.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

150 g

Spidskål, skåret

½ g

Chiliflager

2 stk

Gulerod

1 stk

Appelsin

1 stk

Mynte

2 stk

Rødbede

2 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til dressing

½ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2747 kJ
Kalorier (kcal)656 kcal
Fedt18 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat74.7 g
Sukker33.2 g
Kostfibre15.2 g
Protein48.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugtefritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Paner kylling
2

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Pisk æg i en dyb tallerken.

Bland Ay Cajun-ba, salt og panko i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Lav hvidløgsfraiche
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, chiliflager, fraiche og salt i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav appelsinsalat
4

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.

Hak mynte groft.

Bland appelsin, salt, spidskål og mynte i en stor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden.

Server
6

Anret rodfrugtefritter, kylling og salat på tallerkener.

Server med hvidløgsfraiche.