Umami betyder velsmagende på japansk, og er – sammen med surt, sødt, salt og bittert – en af de fem grundsmage. I aften laver vi umamikrydrede svampe og broccoli med mienudler. Det vendes i en peanutcrunch-sauce på ingefær, hvidløg, sriracha, sataysauce, hvidvinseddike og peanuts. Vi topper med forårsløg, sesamfrø, chili og cashewnødder, og så er din fantastiske nudelret klar til at slupres.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Chili
10 g
Sriracha
50 g
Sataysauce
(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
20 g
Cashewnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
250 g
Broccoli
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
200 g
Champignon
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
150 g
Mienudler
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 spsk
Ketchup til sauce
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til svampe
1 dl
Gemt nudelvand
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak peanuts groft.
Bland ingefærpasta, hvidløg, sriracha, sojasauce, sataysauce, ketchup, hvidvinseddike og peanuts i en mellemstor skål.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad. - Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Snit forårsløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Skær svampe i tynde skiver.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe med salt i 3-4 min, eller indtil brunet.
Imens, kog broccoli og nudler i 4 min, eller indtil bløde.
Gem en kop nudelvand, og hæld resten fra.
Vend nudler, broccoli, peanutcrunch-sauce og nudelvand i stegepanden med svampe.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis nudlerne virker tørre.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med forårsløg, sesamfrø, chili og cashewnødder.