Lad denne velsmagende opskrift på saftige koftaer, oreganobagte kartofler vendt med frisk tomat og spinat, og forfriskende tzatziki forgylde familiens middag i aften. Koftaerne får et spændende twist af at der er Souvlaki-krydderi i farsen, og tzatzikin får ekstra smag og bliver smukt grøn af frisk dild.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Souvlaki-krydderi
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Rødløg
½ tsk
Salt til kartofler
1 stk
Æg til koftas
½ tsk
Salt til koftas
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt, oregano og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, Souvlaki-krydderi, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Hak dild fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær rødløg i 1 cm både.
Vend kartofler med rødløg på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Hak tomat groft.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, dild, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend færdigbagte kartofler og rødløg med tomat og spinat på bagepladen.
Anret kartofler i dybe tallerkener.
Top med koftaer og dild-tzatziki.