Smørstegt salviekylling
med kogte kartofler & broccoli
Kylling, kartofler og broccoli! Tre ingredienser, der elskes af de fleste! I aften giver vi dem spændende selskab. Kyllingen steges med smør og salvie. Vi koger kartoflerne med gulerod og krydrer med dild. Vi steger broccoli med hvidløg. Vi topper med fraiche, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
250 g
Broccoli
1 pose
Dild
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
2 stk
Gulerod
1 pose
Salvie
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør (trin 5)
2 spsk
Smør (trin 2)
Fremgangsmåde
Bring en elkedel med vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave. Kom kogende vand* og et nip salt* i en stor gryde, og kog kartofler og gulerod i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og læg låg på for at holde på varmen.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Skær kylling i 3 cm skiver, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], salvie og et nip salt* og peber*, og steg videre i 1-2 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skær broccoli i 2 cm buketter, og skær stilken i 1 cm stave. Hak dild fint. Pres eller hak hvidløg fint.
Overfør kylling og salvie til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg broccoli og hvidløg med et nip salt* og peber* i 2-3 min. TIP: Hæld et skvæt vand i panden for at fremskynde tilberedningen.
Tilsæt en klat smør*, dild og et nip salt* til gryden med kartofler og gulerod, og vend sammen.
Anret kartofler og gulerod på tallerkener. Top med kylling, broccoli og en klat fraiche.