HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSmørstegt Salviekylling
topBanner
Smørstegt salviekylling

Smørstegt salviekylling

med kogte kartofler & broccoli

Kylling, kartofler og broccoli! Tre ingredienser, der elskes af de fleste! I aften giver vi dem spændende selskab. Kyllingen steges med smør og salvie. Vi koger kartoflerne med gulerod og krydrer med dild. Vi steger broccoli med hvidløg. Vi topper med fraiche, og så er maden klar!

Tags:HurtigUnder 650 kcal
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

250 g

Broccoli

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebrystfilet

2 stk

Gulerod

1 pose

Salvie

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør* (trin 5)

2 spsk

Smør* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2438.0376 kJ
Kalorier (kcal)582.705 kcal
Fedt19.1135 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat56.1511 g
Sukker13.6 g
Protein45.444 g
Salt0.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en elkedel med vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave. Kom kogende vand* og et nip salt* i en stor gryde, og kog kartofler og gulerod i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og læg låg på for at holde på varmen.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Skær kylling i 3 cm skiver, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], salvie og et nip salt* og peber*, og steg videre i 1-2 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Skær broccoli i 2 cm buketter, og skær stilken i 1 cm stave. Hak dild fint. Pres eller hak hvidløg fint.

4

Overfør kylling og salvie til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg broccoli og hvidløg med et nip salt* og peber* i 2-3 min. TIP: Hæld et skvæt vand i panden for at fremskynde tilberedningen.

5

Tilsæt en klat smør*, dild og et nip salt* til gryden med kartofler og gulerod, og vend sammen. 

6

Anret kartofler og gulerod på tallerkener. Top med kylling, broccoli og en klat fraiche.