
Vi håber at I er sultne, for om en halv time kan I se frem til at nyde store skåle fyldt med lækre ingredienser. Vi koger ris, som derefter steges færdig sammen med grønne bønner, hvidløg, gulerod, pak choi og forårsløg. Vi serverer ris i skåle og topper med stegte æg, srirachamayo, sesamfrø og koriander.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Pak choi
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulerod
150 g
Grønne bønner
1 stk
Forårsløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder: Sennep, Æg)
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter, Sesam)
10 g
Sesamfrø
2 stk
Æg (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 8 min. OBS: Risen færdigtilberedes i trin 4!

Skræl halvdelen af gulerod til lange, tynde bånd, og skær resten i 1 cm tern. Hak pak choi groft. Skær grønne bønner i mindre stykker. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak koriander groft.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket gulerod, pak choi og forårsløg (gem lidt til anretning) i 4-5 min. Bland srirachamayonnaise med et skvæt vand* i en lille skål.

Tilsæt grønne bønner, hvidløg, sojasauce, asiatisk woksauce og et skvæt vand* til stegepanden, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt ris og steg under omrøring i 2 min, eller indtil risen er mør.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt halvdelen af sesamfrø, og slå æg* [2 stk| 4 stk] ud ovenpå. Spejl i 4-5 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende.

Anret stegt ris i dybe tallerkener. Top med spejlæg og gulerod. Dryp med srirachamayonnaise. Drys med koriander og resterende forårsløg og sesamfrø.