Skip to main content
Rustikke salvie-kødboller
Rustikke salvie-kødboller

Rustikke salvie-kødboller

med cremet spaghetti og frisk rucola

4.0
(89)

Forkæl dig selv med pasta og kødboller med vores Rustikke køboller med salvie og løg. Denne Lady og vagabonden-ret har salvie og finrevet ost som smagsgivere, der giver en delikat og elegant pastaoplevelse, som helt sikkert vil få mundvandet til at løbe hos både Lady og vagabonden.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Nøtter
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Løg

20 g

Valnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

2 stk

Hvidløgsfed

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

250 g

Hakket svinekød

4 g

Kyllingebouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

30 g

Spinat

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

40 g

Rucola

1 stk

Salvie

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Gemt pastavand

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3928 kJ
Kalorier (kcal)939 kcal
Fedt44.9 g
Mættet fedt17 g
Kulhydrat81.4 g
Sukker7.7 g
Kostfibre4.4 g
Protein49.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.3 g
Calcium0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered grøntsager
2

Imens, knus valnødder let i posen med en kødhammer eller kagerulle.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv løg groft.

Hak salvie fint.

Lav kødboller
3

Bland hakket svinekød, løg, æg, salvie, rasp og salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form kødboller (3 pr. person) direkte i panden med en ske.

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil brunede og gennemstegte.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Skyl salat
4

Imens, skyl rucola og spinat.

Overfør kødboller til en tallerken.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, finrevet ost, pastavand, spinat og et stort nip salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.

Tilsæt pasta lige inden servering, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med kødboller og rucola.

Drys med valnødder og et nip salt.