Skip to main content
Chilihonning-toppede rodfrugter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chilihonning-toppede rodfrugter

Chilihonning-toppede rodfrugter

Delevenlig ret | med gedeost og pinjekerner

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Delevenlig ret, inklusive opskriftskort med 4 trin. Ovnbagte rodfrugter er et perfekt vintertilbehør, og i denne lækre udgave er de også perfekte som en ret i sig selv. De bliver nemlig toppet med chilihonning for sødme og varme, smuldret gedeost og sprøde pinjekerner.

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

2 stk

Pastinak

2 stk

Rødbede

50 g

Honning

1 g

Chiliflager

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

100 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)1956 kJ
Kalorier (kcal)467 kcal
Fedt17.1 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat63.2 g
Sukker44.5 g
Protein15.6 g
Salt1.8 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skær pastinak (uskrællet), gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm stave, og fordel på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, indtil møre.

TIP: Brug flere bageplader hvis de er overfyldte.

Lav chilihonning
2

Opvarm honning og chiliflager i en lille gryde på middelhøj varme. Kog i 1-2 min.

TIP: Spring chiliflager over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Rist pinjekerner
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Server
4

Anret rodfrugter på en tallerken.

Dryp med chilihonning, og smuldr gedeost over. 

Drys med pinjekerner.