Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Delevenlig ret, inklusive opskriftskort med 4 trin. Ovnbagte rodfrugter er et perfekt vintertilbehør, og i denne lækre udgave er de også perfekte som en ret i sig selv. De bliver nemlig toppet med chilihonning for sødme og varme, smuldret gedeost og sprøde pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
2 stk
Pastinak
2 stk
Rødbede
50 g
Honning
1 g
Chiliflager
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
100 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk)
½ tsk
Salt til grøntsager
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær pastinak (uskrællet), gulerod (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm stave, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, indtil møre.
TIP: Brug flere bageplader hvis de er overfyldte.
Opvarm honning og chiliflager i en lille gryde på middelhøj varme. Kog i 1-2 min.
TIP: Spring chiliflager over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Anret rodfrugter på en tallerken.
Dryp med chilihonning, og smuldr gedeost over.
Drys med pinjekerner.