
Rissoles
med hvidløgsris, pak choi og ponzusauce
Lad hele familien være med og lave mad i aften, vi skal nemlig lave masser af lækkerier! Ingefærrissoles får sin karakteristiske smag fra vores færdige krydderiblanding Ginger Ninja. Vi laver silkeblødt, cremet hvidløgsris, som vi blander med rå gulerødder og forårsløg. Vi steger pak choi med chili, og mikser en sensationel hoisin-og ponzusauce sammen! Så er maden færdig!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
1 stk
Forårsløg
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
30 g
Hoisinsauce
1 g
Chiliflager
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Mælk (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Fremgangsmåde
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet
Bland hakket oksekød, Ginger Ninja, mælk* [2 spsk | 4 spsk], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en skål. Form fars til risolles (3 pr. person), og tryk flade (ca. 2 cm). Stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rissoles i 5-6 min på hver side, indtil gennemstegte. Stil til side på en tallerken med sølvpapir for at holde på varmen. Snit forårsløg fint, riv gulerod (uskrællet) groft, og skær pak choi i 3 cm stykker. TIP: Rissoles er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie* i stegepanden (tør af først) på middelhøj varme. Tilsæt pak choi og chiliflager, og steg i 4-5 min, eller indtil blød. Krydr med et nip salt* og peber*.
Bland hoisinsauce og ponzudressing i en lille skål. Vend gulerod og forårsløg med færdigkogt ris.
Anret grøntsagsris, rissoles og pak choi på tallerkener. Dryp med ponzusauce.